Specialisaties > Relatiecounselling
   
HomeCounsellingSpecialisatiesPsyche


Relatiecounselling.

Je hoeft geen slechte relatie te hebben om hulp in te schakelen.

Goethe zei niet voor niets: "Als je getrouwd bent, moet je dikwijls ruzie maken, want daardoor kom je iets van elkaar te weten!"
 
Dus met conflicten op zich is niets mis. In conflicten zit ook iets goeds, als je als stel de conflicten die je hebt, maar op een goede manier op kunt lossen. En daar zit nu juist vaak de oorzaak van veel problemen. Hoe leer je, getrouwd of samenwonend, goed om te gaan met conflicten in je leven? Hoe leer je, geweldloos te communiceren?

Het doel van de gesprekken is dat we helder krijgen wat er beter zou kunnen in jullie relatie. Wat vinden jullie belangrijk en hoe kun je dat nu bereiken? Blijkbaar zijn er onzichtbare patronen in jullie relatie die jullie beletten om dat zelf uit te voeren. Soms heb je dan even een objectieve buitenstaander nodig die je helpt dat proces helder te krijgen. Hoe kun je weer zo met elkaar leren communiceren dat de liefde weer opbloeit in jullie relatie?
 

Liefde is....

Liefde (zowel in een intieme relatie als onder de vorm van naastenliefde) is uiteindelijk te beschouwen als de wederzijdse afspraak om levenslang met elkaar te blijven integreren, dus levenslang te zoeken hoe men beiden gelukkig kan worden via het geluk van de andere. Als we de verschillende menselijke behoeften overzien, zien we trouwens dat geen behoefte eigenlijk te bevredigen is zonder de medewerking van de ander(en). Liefde, dus streven naar het geluk van de ander, is dus de slimste manier om zelf op een duurzame manier gelukkig te worden.

 

Website realisatie: J. TigchelaarRelatie Counsellor - Christa Timmermans